Blessure.nl

Ademhaling

Over ademhaling is enorm veel te vertellen. Immers, ademhaling zorgt voor de broodnodige opname van zuurstof en afvoer van onder andere kooldioxide uit je longen. Daarnaast komen er in onze maatschappij alleen al door de luchtverontreiniging vrij veel longproblemen voor. Om over de invloed van slechte voeding, stress en genetische oorzaken maar te zwijgen.

Een teken dat het tijd is voor een consult bij een sportarts is als je merkt dat je vermogen om in te spannen om onverklaarbare redenen af neemt. Daarnaast kun je op de website van de sportartsen in je regio meer informatie vinden. Twijfel? Zeker contact opnemen.

Als er geen sprake is van zaken als COPD, astma of bijvoorbeeld bronchitis maar je merkt dat je ademhaling niet vrijuit gaat kun je een oefentherapeut, osteopaat of fysiotherapeut raadplegen die gespecialiseerd is in het verbeteren van je ademhaling. Een ademhaling die bijvoorbeeld met name in je borstholte plaatsvindt zonder de ruimte in je buik te benutten kan verminderende prestaties opleveren. Sterker, het is vaak de onderliggende oorzaak van vormverlies zonder duidelijke oorzaak. 

Als laatste punt kan aangestipt worden dat het periodiek doen van een sportkeuring bij de sportarts zeker aan te raden is. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Blessure.nl voor gezondheid en sport