Blessure.nl

F.I.T. sportbalsem - sportgel voor spieren en pezen

Laagste prijs.

In 2012 ben ik de eigenaar van FIT Sportbalsem, Joop Bergmans, als beginnend ondernemer op de marathonbeurs van Eindhoven tegengekomen. Joop had de formule van deze sportbalsem net op de markt gebracht. Zijn sportcreme is voor mij door de jaren heen bij uitstek de beste creme gebleken voor herstel van spier-en peesblessures. F.I.T. is een uniek product met een effectieve werking ter voorkoming (en herstel) van (sport)blessures, maar werkt ook zeer krachtig bij spierherstel na een intensieve inspanning. Tevens voorkomt F.I.T. daarbij onaangename ervaringen zoals spierpijn, stramme spieren en kramp. Of je nu topsporter bent, amateur of gewoon door dagelijkse werkzaamheden last hebt van spier- en/of gewrichtsklachten, F.I.T. voorziet in een snelle en direct merkbare bijdrage voor herstel bij spierklachten, spier- en/of gewrichtspijn.

Jeroen van Duursen


Kies een variant:

Vanaf 12,95 € 13,25 €

Hoe werkt F.I.T. Sportbalsem?

F.I.T. is zo samengesteld dat het snel in het aangedane gebied wordt opgenomen en de doorbloeding stimuleert. Eén van de ingrediënten heeft de eigenschap om, zodra deze het getraumatiseerde gebied heeft bereikt, de afvalstoffen (cytokinen) af te breken. De afvalstoffen hebben een grote aantrekkingskracht tot de zenuwwortels in het betrokken gebied en veroorzaken diverse gradaties van pijn. Deze twee eigenschappen van verhoogde doorbloeding en afbraak van afvalstoffen, geven snel na het opbrengen van F.I.T. Sportbalsem op het aangedane gebied al een verlichtend gevoel en pijndemping.

Wanneer gebruikt u F.I.T. Sportbalsem?

F.I.T. is alleen geschikt voor uitwendig gebruik en kan worden toegepast bij:

 • Sportblessures
 • Blessurepreventie voorafgaand aan een (sport)inspanning
 • Snel herstel na sport- en of excessieve inspanning
 • Artritis
 • Chronische pijn
 • Als basis voor medische tape constructies (Kinesiologische tape)
 • Pijn aan onderrug, heup en nek
 • Gewrichtspijn, schouderpijn
 • Spierpijn
 • Slijmbeursontsteking
 • Peesontsteking
 • Overbelaste spieren en verstuikingen
 • Ischialgiepijn (been)
 • Carpaaltunnelsyndroom
 • Fibromyalgiepijnen

Wanneer gebruikt u geen F.I.T. Sportbalsem?

Bij ander medicijngebruik: Mocht u op advies van uw medicus reeds een zalf gebruiken die corticosteroïden of andere stimulantia bevat, dan adviseert FIT International om dit niet te combineren met F.I.T. balsem.

F.I.T. Sportbalsem is optimaal effectief als het op het aangedane gebied wordt toegepast.

Kleine kinderen: Raadpleeg eerst een arts voor toepassing bij kinderen onder de 12 jaar.

Samenstelling:

AQUA, GAULTHERIA PROCUMBENS, EUCALYPTUS GLOBULUS, PARAFFINUM LIQUIDUM, GLYCERYL STEARATE, TURPENTINE, CETEARYL ALCOHOL, MENTHOL, GLYCERIN, SODIUM CETEARYL SULFATE, DIMETHICONE, CAMPHOR, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 19140, CI 42051, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE

Dosering en gebruik

Toepassing:

 1. De huid reinigen met zeep en warm water.
 2. Maak de huid handdoekdroog.
 3. Breng een kleine hoeveelheid F.I.T. Sportbalsem aan op de huid en masseer deze zachtjes in totdat deze volledig door de huid is opgenomen.
 4. Herhaal dit -afhankelijk van de aandoening- drie tot vier maal per dag (ochtend/middag/avond/1 uur voor het slapen gaan).

Hoe lang en hoe vaak?

Zowel bij acute als subacute letsels wordt geadviseerd om deze balsem 3-4 maal per dag aan te brengen. Op open wonden mag men F.I.T. Sportbalsem niet aanbrengen, wel eromheen. Bij chronische klachten kan worden gestart met 3 maal per dag een behandeling en dit kan eventueel worden teruggebracht naar 2 maal per dag. De balsem kan onbeperkt worden aangebracht, afhankelijk van de intensiteit (niveau) van de pijn.

Verpakkingseenheid

F.I.T. Sportbalsem wordt geleverd in tubes van 100 ml en voor professioneel gebruik in 500ml flacons met pompdispenser. Ook is F.I.T. leverbaar in mini tubes van 10ml voor try-outs of om handig mee te nemen in handtas, broekzak of in de sportbelt.

Mogelijke bijwerkingen

Geen

Hoe dient F.I.T. bewaard te worden?

Bij kamer temperatuur (15-20 °C). Sluitklep goed afsluiten.

Houdbaarheid

30 maanden in de ongeopende verpakking. Na opening is F.I.T. Sportbalsem 1 jaar houdbaar.

Waar verkrijgbaar?

F.I.T. Sportbalsem is verkrijgbaar bij tal van groothandels, maar ook via veel massage- en fysiotherapiepraktijken, apotheken, diverse on-line webshops. Ook is het product verkrijgbaar bij diverse sportverenigingen en Fitness/health clubs waar vaak masseurs of fysiotherapeuten werkzaam zijn die over de kennis en vaardigheden beschikken ten aanzien van het gebruik en toepassing van de F.I.T.-producten.

Blessure.nl voor gezondheid en sport