Blessure.nl

Recovery kussen

Of je nu op je rug, buik of op je zij slaapt: dankzij de twee verschillende gevormde kussenzijdes en de hoogteverschillen is het kussen voor elk slaaptype geschikt en kan je je ligpositie op het RECOVERY PILLOW naar jouw behoefte variëren. Precies zo, hoe het voor jou goed aanvoelt.

Jeroen van Duursen


89,90 €

Het materiaal: ademend memory foam

Omdat wij 's nachts tot zo'n halve liter vocht verliezen, is het materiaal in de BLACKROLL® RECOVERY PILLOW erop gemaakt om vochtigheid te reguleren. Door het elastische  High Tech Memory Foam (traagschuim) is het kussen ook na het uitrollen uiterst vormvast en past het zich aan de natuurlijke slaappositie aan. Zo worden spanningen in het schouder- en nekbereik voorkomen. Ventilatiekanalen in het binneste schuim zorgen ervoor dat hier geen vochtigheid kan ophopen en het kussen van binnenuit geventileerd blijft. De kern van het traagschuim in het kussen wordt door een elastische hoes beschermd voor vuil en vochtigheid en is daardoor niet verwijder- noch wasbaar. Het snel drogende  kussenovertrek is met een normaal wasmiddel op 40 graden Celsius wasbaar en zorgt voor de hoogste hygiene standaard. Zeer fijne ventilatiegaatjes in het stof zorgen ervoor dat de kern van het memory foam voldoende geventileerd worden. Het kussensloop is bijzonder zacht en knuffelig en zorgt voor een comfortabel slaapgevoel. Een extra kussensloop kan eroverheen getrokken worden, maar dit is niet nodig. Een compacte  kussen tas voor onderweg beschermt het kussen voor vuil en vochtigheid tijdens het reizen. Waterproof en tegelijkertijd ademend, zo komt er genoeg lucht bij het kussen terwijl deze opgerold is.

De productie

Bij de ontwikkeling blijft BLACKROLL®  altijd trouw aan een criterium waarbij uitsluitend milieuvriendelijke en geen vervuilende materialen gebruikt worden. Het BLACKROLL® RECOVERY PILLOW wordt in Deutschland in de buurt van Stuttgart geproduceerd en is volgens het OEKO-TEX® STANDARD 100, klasse 1 gecertificeerd. Veel productieprocessen vinden hier met handenarbeit plaats. Kleine afwijkingen, voornamelijk in het kussensloop, kunnen daarom voorkomen. Tijdens de productie van het traagschuim worden ca. 30% natuurlijke oliën toegevoegd, wat een duurzamere en milieuvriendelijke productie mogelijk maakt, in vergelijk met de chemische standaard processen. Daardoor heeft dit kussen een andere geur dan men gewend is van andere kussen producenten.

Blessure.nl voor gezondheid en sport