Blessure.nl

Dankzij de bijgeleverde reistas kunt u de deken gemakkelijk opbergen en meenemen op reis.

  • Gezond slaapklimaat het hele jaar door: Onze Primaloft dekbed is ademend en zorgt het hele jaar door voor een comfortabel slaapklimaat.  De fijne vezels zijn ademend, transporteren vocht en vormen talloze luchtkamers. Het effect: je hebt het droog en warm.
  • Thuis en onderweg: Berg het dekbed snel en eenvoudig op in de reistas (verpakkingsmaat 37 x 22 cm). Door de innovatieve constructie is het gemakkelijk te comprimeren. Naast onze RECOVERY PILLOW rondt het jouw gezonde slaaproutine af - zelfs tijdens het reizen.
  • Vegan: Een 4-seizoenen dekbed voor iedereen. De RECOVERY BLANKET is 100% veganistisch en geschikt voor alle dierenliefhebbers en allergiepatiënten.  ​​
  • Voor meer comfort:Je kunt het dekbed ook gebruiken zonder een extra dekbedovertrek. Het buitenmateriaal is gemaakt van knuffelkatoen en geeft je een comfortabel gevoel op je huid. De deken past zich perfect aan jouw lichaamsvorm aan door de lengterichting van de deken.
  • Wasinformatie: Het dekbed kan in de wasmachine worden gewassen tot 60°C en is geschikt voor de droger. Het dekbed tijdens het wassen niet te veel centrifugeren en bij lage temperatuur in de droger drogen. Zo blijft de katoenen hoes lang zacht.
  • Geschikt voor allergiepatiënten & hypoallergeen:De deken is hypoallergeen en door de wasbaarheid bij 60°C ook geschikt voor allergiepatiënten. 

PrimaLoft®-technologie

Voor onze RECOVERY BLANKET gebruiken we een PrimaLoft® Gold-Insulation vulling. Waarom? Je kent vast wel vullingen van ganzendons. Deze zijn altijd al gebruikt in het beddengoed. Ganzendonsdekbedden hebben veel voordelen op het gebied van warmte, gewicht en samendrukbaarheid. Maar ze hebben ook een groot nadeel: als er vocht in het spel komt, verliezen de dekbedden hun warmte-isolatie en stevigheid. Daarom heeft het Amerikaanse leger PrimaLoft® in de jaren tachtig van de vorige eeuw de opdracht gegeven om een synthetische vezel te ontwikkelen. Hun wens: een dekbed met de voordelen van dons, dat tegelijkertijd de tekorten compenseert. PrimaLoft® wordt sindsdien gebruikt voor outdoorkleding, slaapzakken of handschoenen. De eigenschappen van het materiaal van PrimaLoft® zijn:

  • Hoog ademend vermogen
  • Zeer goede vochtregulering
  • Duurzame omvang
  • Extreme samendrukbaarheid

Samen met verschillende modellen van onze ontwikkelingspartner Centa-Star wordt PrimaLoft® uitsluitend in Europa gebruikt in de BLACKROLL® RECOVERY BLANKET.

Waar heb je de knopen op het dekbed voor nodig?

Berg jouw Primaloft deken snel en eenvoudig op in de bijgeleverde dekenzak. Bevestig de knopen aan de deken en de tas en rol deze op. Jouw voordeel: de tas glijdt niet weg en het inpakken duurt niet lang. In totaal zijn er 15 knoppen in het pakket opgenomen. Je kunt ze gebruiken om jouw reisdeken gemakkelijker op te bergen. Je kunt ze ook gebruiken om twee dekens met elkaar te verbinden. Zodat jij en je partner onder één grote deken kunnen liggen.

Jeroen van Duursen


Hoes: 97% katoen, 3% polyester 
Vulling: 480g/m² PrimaLoft Gold Isolatie van 100% polyester, waarvan minstens 40% gerecycled polyester.
Knoppen: 100% polyamide
Reistas: 100% Polyester

Het dekbed is in de wasmachine wasbaar tot 60°C en kan in de droger worden gedroogd.  Wij raden u aan: Verwijder de knoppen op het dekbed voor het wassen en drogen.

Het dekbed tijdens het wassen niet te veel centrifugeren en bij lage temperatuur in de droger drogen. Zo blijft de katoenen hoes lang zacht.

Reiszak: Wasbaar op 40°C. Niet in de droger, niet bleken, niet strijken.

Blessure.nl voor gezondheid en sport