Blessure.nl

Springschenen

Shin splints, is een veel voorkomende sportgerelateerde aandoening die de spieren en pezen rond het scheenbeen aantast. Het komt vooral voor bij hardlopers, maar ook bij sporters die andere sporten beoefenen, zoals voetbal, basketbal en dansen. Symptomen van shin splints zijn pijn langs het scheenbeen, zwelling rond de schenen en gevoeligheid bij aanraking.

De oorzaak van shin splints wordt meestal toegeschreven aan overbelasting en herhaalde bewegingen  Onjuist schoeisel kan ook een rol spelen bij het ontstaan van shin splints.Een verkeerde voetenstand of foutieve bewegingscoördinatie tijdens het sporten kunnen ervoor zorgen dat er een te hoge belasting optreedt. Daarnaast kunnen verkeerde schoenen, een slechte hardlooptechniek, overgewicht, beenlengteverschil of verkeerde sportondergronden zorgen voor de overbelasting

Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw risico op het krijgen van shin splints te verminderen of uw huidige symptomen te verlichten. Het is belangrijk om de trainingskilometers en -intensiteit geleidelijk op te voeren. Dit zal uw lichaam helpen zich aan te passen aan de hogere eisen die worden gesteld. Bovendien moet u voor en na de training rustig rekken en koelen met ijs. Zorg er ook voor dat u goed schoeisel draagt dat geschikt is voor uw activiteit. Een bezoek aan de sportpodotherapeut is zeker aan te raden om te zien of er ondersteuning van de voet nodig is. Tevens kan een manueel therapeut of osteopaat eventuele bewegingsbeperingen oplossen.

.

Blessure.nl voor gezondheid en sport