Blessure.nl

Hamstringblessure

De hamstrings zijn een groep van spieren die langs de achterkant van het dijbeen lopen. Ze helpen de heup te strekken en de knie te buigen, waardoor ze belangrijk zijn bij het rennen, springen en trappen. Een hamstringblessure ontstaat wanneer een of meer van deze spieren worden uitgerekt buiten zijn normale bewegingsbereik of is gescheurd. Hamstringblessures veroorzaken vaak pijn en ongemak aan de achterkant van het dijbeen en kunnen het moeilijk maken om activiteiten uit te voeren waarbij men rent, springt en trapt.

De behandeling hangt af van de ernst van de blessure en het is zaak om deze blessure goed te laten begeleiden door een sportfysiotherapeut. Verwaarloosde hamstringblessures zijn namelijk een recept voor recidiverende of chronische klachten. Zeker wanneer je een actieve sporter bent met terugkerende sprints is het preventief aan te raden om spierversterkende oefeningen te doen. De sportfysiotherapeut kan je hier goed in begeleiden.

Daarnaast is een gedegen warming-up een must. Dus niet zomaar koud het veld insprinten maar de musculatuur zo goed opwarmen dat deze op maximale lengte normaal kan functioneren. Neem contact op met je sportfysiotherapeut in de buurt om meer informatie te krijgen.

Blessure.nl voor gezondheid en sport