Blessure.nl

Fitsockr grip sportsokken

De Fitsockr sokken heb ik voor het eerst gebruikt in 2021. Opvallend was met name dat het glijden in de voetbalschoenen geminimaliseerd wordt. Dit is zeker bij gewone sokken als deze nog nieuw zijn een probleem. Je reageert sneller in het veld en blaren treden hierdoor minder op. Tevens traden er in mijn praktijk minder achillespeesproblemen op.

Wanneer je de Fitsockr kousen gebruikt hoef je dus niet meer je schoenen te strak te strikken omdat de rubberen rondjes onder de sok glijden voorkomen.

Dankzij de speciale anti-slip noppen aan de onderkant van de sokken schiet je niet meer naar voren en zo kan je met gemak op hogere snelheid sporten. De compressiezone waakt over de stabiliteit van de enkels. Dankzij het speciale materiaal ''spandex'' vormt de sok zich naar de voet en behoudt het de perfecte pasvorm. Overigens ook perfect te gebruiken door ouderen of mensen die slecht ter been zijn op een gladde vloer.

Jeroen van Duursen

Kies een variant:

19,90 €
  • Stap 1: Je knipt ter hoogte van je enkel de voet van je voetbalkous af. De afgeknipte voet gooi je weg, het bovenste gedeelte dat om je been zit gebruik je uiteraard.
  • Stap 2: Je trekt de gripsok van FitSockr aan in jouw favoriete kleur. Deze sok heeft anti-slip rubbertjes onder de voet waardoor je niet meer zal glijden in je voetbalschoen. Hierdoor verlies je geen kracht en worden je acties gemakkelijker bij het afzetten.
  • Stap 3: Nadat je de gripsok van FitSockr hebt aangetrokken trek je de kous zonder voet er overheen. Zo lijkt het alsof je een voetbalkous aan hebt alleen heb je nu een veel betere grip, geen blaren meer en het ziet er ook nog stoer uit!
  • Stap 4: Als je wil tape je de rand tussen de gripsokken en de voetbalkous zonder voet af. Dit hoeft natuurlijk niet, je kan er ook een elastiek om doen of helemaal niet en gewoon zo laten.

Blessure.nl voor gezondheid en sport